info@prince.nl / 0166 - 609 590

Renovatie waterleidingen Duitsland

Begin dit jaar leverde Prince diverse materialen aan ISIFLO voor de renovatie van waterleidingen bij een waterbedrijf in Seelow, Duitsland.

Het waterbedrijf pompt water uit verschillende diepe putten en transporteert dit via waterleidingen naar de filterinstallatie. Hier wordt jaarlijks zo’n 850.000 kuub water gezuiverd voor dagelijks gebruik door ruim 16.700 inwoners.

Het waterzuiveringssysteem werd in 1979 opgebouwd met grindfilters en onderging in de jaren ‘90 een grondige renovatie. Helaas verschenen de eerste gaten in de destijds geplaatste rvs-leidingen en moest er opnieuw gerenoveerd worden. De ‘Wassermeister’ kende het Prince-systeem en benaderde ons via ISIFLO.

Omdat het gaat om een groot project en de levering van het drinkwater natuurlijk niet onderbroken kan worden, is het werk opgedeeld in zes montagegroepen. Inmiddels zijn bij vier montagegroepen de oude onderdelen van de waterleiding vervangen door kunststof hulpstukken van Prince. Er zijn nog twee montagegroepen te gaan. Het werk wordt nog voor de zomer afgerond.