info@prince.nl / 0166 - 609 590

Interview Yanieck

“De hele dag met mijn neus in de boeken is niets voor mij, ik werk veel liever met mijn handen”

– BBL’er Yanieck

Werken en leren tegelijk: dat kan bij Prince

Lijkt werken in de techniek je wel iets, maar zie je hele dagen op school niet zitten? Dan is een BBL-opleiding echt iets voor jou. Bij Prince werk je vier dagen in de week en ga je één dag naar school. Voor Yanieck Spek, die in 2017 als BBL’er bij Prince begon, is dat de ideale combinatie. Hij vertelt je graag waarom hij het zo naar zijn zin heeft bij Prince.

Waarom BBL?
Yanieck: “De hele dag op een stoeltje zitten, met je neus in de boeken, is niets voor mij. Ik werk veel liever met mijn handen. Bovendien vind ik BBL veel beter passen bij dit werk: technisch inzicht krijg je vooral door doen.”

Wat doe je bij Prince
Prince ontwikkelt, produceert en levert standaard én maatwerk kunststof verbindingsstukken. Yanieck werkt hier op de verspaningsafdeling: “Op mijn draaibank zorg ik ervoor dat de juiste vormen in het verbindingsstuk worden gedraaid of gefreesd, zodat de afdichtingsring of juiste flens er in past. Ik begon in 2017 bij Prince als BBL’er niveau 2. Toen werd de machine nog voor mij ingesteld. Toen ik het draaien onder de knie had, kreeg ik steeds moeilijkere opdrachten: eerst met de hand bewerken, daarna eenvoudige stukken zelf maken.”

Weten wat je doet
In 2023 hoopt Yanieck zijn diploma voor niveau 4 te halen. “Dat betekent ook dat je veel meer zelfstandig doet: nu maak ik de ingewikkelde verbindingsstukken van het begin tot het einde zelf. Vanaf een tekening programmeer ik de machine en stel ik deze zo in dat alle uitsparingen op de juiste plaats komen. Omdat we verbindingsstukken maken voor bijvoorbeeld gas- en waterleidingen, is het belangrijk dat je weet wat je doet. Een klein foutje bij het programmeren kan grote gevolgen hebben. Je wilt niet dat er gaslek ontstaat of het drinkwater vervuild raakt omdat er een uitsparing niet goed zit”, zegt Yanieck.

Wat maakt als BBL’er werken bij Prince leuk?
“Bij Prince werk je in een leuk team, het is gezellig met collega’s. Ik denk wel dat verspanen je moet liggen. Maar als je het vak dan net als ik leuk vindt, kun je er ook in groeien. Bij Prince krijg je ook echt de kans om jezelf te ontwikkelen. De school en praktijk is ook goed op elkaar afgestemd. Nu ik bezig ben met niveau 4, draait het wat meer om kennis: bijvoorbeeld over de materialen en welke gereedschappen je daarvoor het beste kunt gebruiken. Ook voor automatisering is veel aandacht. Bij Prince willen we gaan werken met een robot, dan is het de bedoeling dat ik die programmeer. Oh ja, er is ook nog een heel ander voordeel: omdat je met kunststof werkt, is het ook een schoon bedrijf! Dat is bij staal wel anders.”

Net als Yanieck bij Prince kunststof infra werken? 
Kathleen Metz, directeur bij Prince: “Bij Prince kun je als BBL’er direct aan de slag. Wij bieden je leuk en uitdagend werk dat er toe doet. We begeleiden je goed: Prince is een erkend leerbedrijf, een titel waar we best een beetje trots op zijn. BBL’ers krijgen bij ons een goed salaris. Daarnaast betalen wij nog je schoolkosten. Dat vinden je ouders vast ook heel fijn. En de toekomst? Je gaat het bij Prince zo naar je zin hebben, dat je waarschijnlijk nooit meer weg wilt.

Zie je dat wel zitten? Stuur dan vandaag nog een e-mail naar info@prince.nl en vertel waarom jij bij ons wilt werken!

Stage lopen?

Doe jij een HBO of MBO-BOL opleiding en ben je enthousiast geworden door Yaniecks verhaal? Als erkend leerbedrijf kun je bij Prince kunststof infra natuurlijk ook stage lopen.