Waterschap Noorderkwartier

Project Westfrisiaweg zocht én vond de juiste koppeling tussen AC- en GY-leidingen bij Prince kunststof infra.

De kunst van snel en passend maatwerk

Het verleggen van de AC-leidingen en het koppelen ervan met GY-leidingen is niets nieuws. Bij project Westfrisiaweg in Hoorn, dat door drie grote aannemers (BAM, Dura Vermeer, Ooms Constructions) en een aantal onderaannemers werd uitgevoerd, werd hierbij echter niet gekozen voor mechanische koppelingen. Het risico was namelijk dat vanwege de krachten die vrijkomen door het opspannen van de bouten, de leidingen beschadigd konden raken door die manier van verbinden.

De zoektocht naar koppelingen die heel snel geïnstalleerd kunnen worden, met de juiste afdichting én zonder bouten die belastend zijn voor de AC-leiding, eindigde bij Prince Kunststof Infra.

Wij zagen al snel dat het project goed uitvoerbaar was met koppelingen die wij bij Prince Kunststof Infra op maat kunnen leveren. Kort nadat de technische aspecten bekend waren, zoals de maatvoering AC958/GY943, insteek diepte van 180mm, hoekverdraaiing van 2 graden en de juiste afdichting, werden de eerste koppelingen ingemeten op de locatie. We kregen complimenten op het door ons geleverde werk. De perfecte koppeling, snel en adequaat geleverd.